backround

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δύο φίλες που μου έδωσαν βραβείο!


Είναι η Άννα από το πολύ όμορφο μπλογκ Νηπιαγωγείο και η Έλενα από το υπέροχο elenatz.com που ανακάλυψα χάρη στο βραβείο που μου έδωσε και πολύ χάρηκα!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ και εσένα Έλενα για την περιγραφή που μου έκανες και που με συμπεριέλαβες σε μια λίστα πολύ αξιόλογων ιστολογίων κάποια από τα οποία δεν τα ήξερα και μου άρεσαν πολύ!

Οι όροι για το συγκεκριμένο βραβείο είναι οι εξής:
  • Να δημιουργήσετε link για το Blog που παραλάβατε το βραβείο!
  • Να τοποθετήσετε το βραβείο στο post σας.
  • Να δώσετε με τη σειρά σας το βραβείο σε 5 blogs με λιγότερους από 200 followers.
Να ειδοποιήσετε τα 5 blogs που επιλέξατε για το βραβείο.

Ξεκινάω λοιπόν να δώσω το βραβείο.
Επειδή έχω κάποιες μέρες να μπω στα αγαπημένα μου μπλογκ λόγω έλλειψης χρόνου δεν ξέρω αν πήρατε κι άλλο βραβείο αλλά και να πήρατε εγώ σας το δίνω κι από μένα!


Κορίτσια το βραβείο αυτό είναι για τις υπέροχες αναρτήσεις σας που πάντα χαίρομαι να διαβάζω και για την έμπνευση που μου δίνετε!
  • Στην αγαπημένη μου Μυρτώ από τα Προσχολικά  γιατί από τότε που άρχισα να την ακολουθώ εώς και σήμερα καταφέρνει να με εκπλήσσει με τον τρόπο που σκέφτεται και με τα όσα διαλέγει να ασχοληθεί με τους μαθητές της! 
  • Στην Κική από το Χαρούμενες φατσούλες στο νηπιαγωγείο γιατί στην από το φθινόπωρο είχαμε φτιάξει μια ωραία φιλία μέσα από τα μπλογκ και η δουλειά της είναι εκπληκτική!
  • Στην Κατερίνα από το Παιχνιδοκαμώματα στου νηπιαγωγείου τα δρώμενα , ένα νέο μπλογκ που αγάπησα από την αρχή χάρη στην Κατερίνα με όλα τα ωραία που κάνει στην τάξη της!
  • Στην Μαρία από το Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο που είναι μια δασκάλα-καλλιτέχνης και την ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για όλα όσα μοιράζεται μαζί μας!
  • Στην Ειρήνη από το Ειρηνούλα , ένα από τα πρώτα μπλογκ που παρακολουθούσα πριν ακόμα φτιάξω το δικό μου και έχω πάρει πάρα πολλές ιδέες από τα τις ωραίες δραστηριότητες της Ειρήνης!


Πάμε τώρα στις κατασκευές!

  • Μετράμε τα μπαλόνια του κλόουν από το 1 εώς το 10!















  • Το στοιχειωμένο σπίτι - Παιχνίδια με τα φαντάσματα!

Κόβετε τα φαντάσματα και τα βάζετε στα παράθυρα, στην σκεπή του σπιτιού ή οπουδήποτε και τα παιδιά τα μετράνε ή αφήνετε τα παιδιά να βάζουν και κάθε φορά να προσθέτουν ή να αφαιρούν.
Μπορείτε επίσης να παίξετε παιχνίδια θέσεων στον χώρο (το φάντασμα είναι πάνω από το σπίτι κλπ).






  • Παιχνίδι μέμορι ή ντόμινο με αποκριάτικες στολές!














  • Παιχνίδια περιγραφής με μάγισσες!

Εκτυπώνετε τις μάγισσες πολλές φορές για να έχουν όλα τα παιδιά από δύο ή τρεις διαφορετικές μάγισσες (και όχι όλα τα παιδιά τις ίδιες).

Εσείς κρατάτε όλες τις μάγισσες και ξεκινάτε διαλέγοντας μία μάγισσα και την περιγράφετε όσο πιο λεπτομερώς μπορείτε στα παιδιά λέγοντας: "Έχω την μάγισσα με το μοβ καπέλο, το ροζ φόρεμα και την σκούπα."
Τα παιδιά κοιτάζουν τις κάρτες τους και όσα έχουν την ίδια την δείχνουν και την αφήνουν στο πάτωμα μπροστά τους. Συνεχίζετε με την επόμενη κάρτα και σιγά σιγά όσο τα παιδιά συνηθίζουν μπορείτε να βάζετε ένα από αυτά κάθε φορά να περιγράφει την κάρτα του.
Είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για τα την εξάσκηση του προφορικού λόγου.









Και μερικά ομαδικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στην τάξη! 

  • Μουσικά καπέλα
Παίζεται σαν τις μουσικές καρέκλες μόνο που αντί για καρέκλες τα παιδιά φοράνε αποκριάτικα καπέλα! 

  • Μουσικά στεφάνια σε παραλλαγή: Μουσικές περούκες ή καπέλα
Τα μουσικά στεφάνια είναι μια παραλλαγή από τις μουσικές καρέκλες που τα παιδιά τρέχουν γύρω τους και μόλις σταματήσει η μουσική φωνάζω ένα χρώμα και τα παιδιά πρέπει να πατήσουν με το ένα τους πόδι μέσα στο στεφάνι του χρώματος που φώναξα. Ο τελευταίος βγαίνει από το παιχνίδι.
Είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι αναγνώρισης χρωμάτων και γρήγορης σκέψης και αντίδρασης.

Εδώ η παραλλαγή είναι να αναγνωρίζουν το χρώμα της περούκας η του καπέλου και να το ακουμπάνε με το ένα τους χέρι.

  • Παντομίμα καρναβαλιού 
Εδώ έχω δύο προτάσεις. 
Πρώτον ή παίζουμε τον κλασσικό καθρέφτη που το παιδί μιμείται κάτι χωρίς να μιλάει και όλοι κάνουν τι ίδιο.
Δεύτερον τα κάθε παιδί σηκώνεται και μιμείται κάτι χωρίς να μιλάει και οι υπόλοιποι μαντεύουν τι κάνει.

Η παραλλαγή μας είναι να προσπαθούν να μιμηθούν κινήσεις και συμπεριφορές που θα δείχνουν την στολή που υποτίθεται ότι φοράνε!
  • Μπορείτε να δείτε τις περσινές προτάσεις για παιχνίδια ΕΔΩ . 
Καλή διασκέδαση!