Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Ανακαλύπτοντας την φύση: Ο βραδινός ουρανός 2 - Το φεγγάρι & τ' αστέρια!

Συνεχίζοντας να παρατηρούμε την φύση γύρω μας με τον Χρηστάκο και αφού κάναμε διάφορες κατασκευές για τον βραδινό ουρανό στην προηγούμενη ανάρτηση (δείτε την εδώ ) ασχοληθήκαμε λίγο περισσότερο με τα αστέρια και το φεγγάρι εξηγώντας και μαθαίνοντας για τους πλανήτες.

Είναι μια πολύ όμορφη αφορμή παρατηρώντας τον βραδινό ουρανό να ασχοληθείτε με τους πλανήτες και να καταλάβουν τα παιδιά ότι τα αστέρια που βλέπουν είναι πλανήτες όπως και η γη που ζούμε.

Εμείς κάναμε και μερικές ακόμη κατασκευές και σας τις παρουσιάζουμε!

 • Φεγγάρι με κρατήρες 
Αυτή την υπέροχη κατασκευή την είδαμε από το υπέροχο I heart crafty things.com .

Ξεκινήσαμε παίρνοντας ένα μπλε σκούρο κανσόν και κάναμε έναν κύκλο για το φεγγάρι.

Στην συνέχεια ανακατέψαμε λευκή τέμπερα με λίγο αλεύρι.
Και αφού φτιάξαμε το "φεγγαρομείγμα" μας βάψαμε το φεγγάρι!Στην συνέχεια πήραμε ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι νερού και κάναμε τυπώματα για κρατήρες.Κολλήσαμε και αστέρια που κόψαμε με φιγουροκόπτη και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!
 • Το φεγγάρι και τ' αστέρια 
Αυτή η κατασκευή είναι πανεύκολη και πολύ διασκεδαστική!

Σχεδιάζουμε σε ένα χαρτί ένα φεγγάρι τα παιδιά το βάφουν με κίτρινη τέμπερα.


Όταν στεγνώσει το κόβουμε και το κολλάμε σε μπλε χαρτί κανσόν. Εμείς κόψαμε και αστέρια σε φιγουροκόπτη γιατί άρεσε πολύ στον Χρήστο να χρησιμοποιεί τον φιγουροκόπτη και τα κολλήσαμε γύρω από το φεγγάρι!Και ορίστε! • Πεφταστέρι 
Για την επόμενη κατασκευή που κάναμε το πεφταστέρι μας την έμπνευση την πήραμε από το φοβερό No time for flashcards.com .

Σχεδιάσαμε ένα αστέρι και τρία "ίχνη" σε ένα χαρτί.Και τα βάψαμε με κίτρινη τέμπερα.όταν στέγνωσαν τα κόψαμε και τα κολλήσαμε πάλι σε μπλε κανσόν.


Πως σας φαίνεται το πεφταστέρι μας;


 • Πλανήτες στο διάστημα 
Η τελευταία μας κατασκευή πάνω στο θέμα δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει πλανήτες!

Κόψαμε λοιπόν κύκλους και στεφάνια από κανσόν και τα βάψαμε με την τεχνική που σας περιγράφω αναλυτικά εδώ στην κατασκευή του Van Gogh.
Όταν στέγνωσαν αποφασίσαμε ποιοι πλανήτες θέλαμε να πάνε μαζί με στεφάνι και ποιοι μόνοι τους και τους κολλήσαμε σε μπλε κανσόν.
Και έτοιμοι οι πλανήτες μας!Και κάπου εδώ τελειώσαμε τις κατασκευές με τον νυχτερινό ουρανό και την καλοκαιρινή φύση γιατί βρήκαμε άλλο θέμα που ασχολούμαστε!

Οι λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση μαζί με τις πρώτες μας κατασκευές!


2 σχόλια:

 1. We are studying the night sky in our playschool this week! I like all your crafts! Please consider sharing them with us at Eco-Kids Tuesday! http://likemamalikedaughter.blogspot.com/2013/07/eco-kids-tuesday_9.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Thank you very much! I would love to feature them on your link party starting tommorrow! Sorry for the delay but there is a problem with the commentson the blog not showing up on my mail. Thanks again for the visit!

   Διαγραφή