backround

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΓΚΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Καταρχήν να πω πως για κάποιο άγνωστο σε μένα λόγο αυτή η ανάρτηση αν και πάει μετά την κατασκεύη του Εσκιμώου βγαίνει πριν. Δεν ξέρω γιατί αλλά διαβάστε πρώτα εκείνη την ανάρτηση και μετά αυτή.

Μια άλλη πολύ όμορφη κατασκευή σχετική με το θέμα που εξερευνούμε είναι η κατασκευή ενός ιγκλού. Είναι μια κατασκευή που συνδυάζει διαφορετικά μέσα με πολύ δημιουργικό τρόπο. Εγώ χρησιμοποίησα κόλλες κανσόν σε γαλάζιο χρώμα, για να ταιριάζει με το τοπίο, και σχεδίασα ένα ιγκλού με πολύ απλό τρόπο κάνοντας ένα ημικύκλιο και ένα μικρότερο μέσα, όπως στην παρακάτω εικόνα :


Στην συνέχεια δίνουμε στα παιδιά λευκή τέμπερα και πινέλα και ζωγραφίζουν τον πάγο στο κάτω μέρος :


Έπειτα τα βοηθάμε να χρησιμοποιήσουν την τέμπερα με τα δάχτυλά τους και να κάνουν το χιόνι που πέφτει γύρω-γύρω :


Στην συνέχεια το αφήνουμε να στεγνώσει και ξεκινάμε να κόβουμε λευκό γλασέ χαρτί σε λωρίδες και μετά σε τετραγωνάκια. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να τα κόψουν και μόνα τους, αλλιώς στα πιο μικρά τα ετοιμάζουμε εμείς:



Όταν είναι όλα έτοιμα και στεγνά (εγώ το άφησα για την επόμενη μέρα) δίνουμε τα κομματάκια στα παιδιά και τα κολλάνε πάνω στο ιγκλού:



Έτοιμη η κατασκευούλα μας!
Αφού κατασκευάσουμε τα ιγκλού μας μπορούμε να διαβάσουμε και to διασκεδαστικό παραμύθι "Ένα ροζ ιγκλού για την Πόλυ" της Tina Macnaughton από τις εκδόσεις Modern Times. Δίνει μια διαφορετική οπτική στην ζωή στον Βόρειο Πόλο με πολύ χιούμορ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.